Het GKB gaat graag met u in gesprek! 

Voor het ondersteunen van vrijwilligers werkzaam in de administratieve en financiële dienstverlening licht de Gemeenschappelijke Kredietbank (GKB) graag haar werkwijze toe. Veel vrijwilligers bieden hulp aan mensen met schulden.

Schuldhulpverlening is helaas een actueel onderwerp. Veel mensen  zwemmen in regelingen, administratie en zien door de bomen het bos niet meer. Lastig maakt het dat mensen door schaamte pas hulp zoeken als deurwaarders en schuldeisers al op de stoep staan. Vaak had veel ellende voorkomen kunnen worden als er eerder hulp was gezocht.

In deze tijd wordt het erg makkelijk gemaakt om schulden te creëren. GKB, gemeente en (vrijwilligers-)organisaties spannen zich in om problematische schulden op te lossen. Liever zou men problematische schulden willen voorkomen.

Tijdens deze bijeenkomst komt aan de orde wat schulden zijn, hoe ze ontstaan en hoe de werkwijze van de GKB is om ze op te lossen. Regelingen als Schuldregeling, Budgetbeheer, Beschermingsbewind/Bewindvoering, Preventie, Nazorg en Sociale Kredietverlening (berekeningswijzen) worden toegelicht en de wijze waarop een keuze gemaakt wordt welke dienst het beste bij welke klant past.

Stephanie Vissering en Fija Belderink van de GKB staan vrijwilligers die financiële en administratieve diensten verlenen aan Hoogeveense burgers graag te woord.
Stephanie is praktijkbegeleider op de afdeling Beschermingsbewind, en heeft veel kennis over de GKB. Fija Belderink is Assistent Bewindvoerder

Vragen waar u graag een antwoord op wenst kunnen van tevoren bij aanmelding gesteld worden, dan zorgt het Vrijwilligerscollege ervoor dat de trainers ze ontvangen.

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 12 dec. 2018
Locatie Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen
Datum 29 jan. 2019
Tijd 19.30-21.00uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege