Hoe zit dat nou met die gevoelens……….

Voor vrijwilligers, wel of geen mantelzorgers die in het dagelijks leven omgaan met mensen die hun levensmaatje zo verschrikkelijk missen.

Het kan iedereen overkomen: ineens sta je er helemaal alleen voor. Alles wat je tot dat moment samen hebt gedaan rust nu nog op een paar schouders, de partner is niet meer de persoon die hij/zij altijd geweest is. Een beroerte, een ongeluk, dementie, bedenk het maar, het overkomt altijd een ander totdat u op een dag wakker wordt en beseft dat uw toekomst er zo anders uit gaat zien. Intens gevoel van eenzaamheid. Maar ook gevoelens van boosheid, onmacht, verdriet, jaloezie.

Vrijwilligers komen in het vrijwilligerswerk vaak mensen tegen die met deze gevoelens worstelen. Voor hen een Vrijwilligerscollege zodat ze inzicht en handvaten krijgen hoe ze nu steun kunnen bieden aan mensen waarvoor een nieuw hoofdstuk in het levensboek ontstaat.

Het Vrijwilligerscollege heeft Trijnie Tuhumena bereid gevonden een College over rouw en gevoelens te geven. Trijnie is een zelfstandig werkend therapeut en biedt in haar praktijk begeleiding bij verschillende vormen van rouw. Tijdens het College wordt aandacht besteed aan de functie van alle verschillende  gevoelens. Wat hebben ze ons te zeggen? Waarom voelen we dat wat we voelen? Wat gebeurt er wanneer er bijvoorbeeld een verbod zit op een bepaald gevoel? Aan de orde zullen komen: Boosheid, Verdriet, Angst, Jaloezie en de Liefde…

Tijd heelt geen wonden, er aandacht voor hebben wel.

Afhankelijk van de vragen kan het zijn dat deze bijeenkomst iets uitloopt.

Uiterlijke datum van aanmelden is 3 april

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 13 dec. 2018
Locatie Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen
Datum 09 apr. 2019
Tijd 19.30 - 21.00uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege