Voor veel ouderen zijn aanrakingen niet vanzelfsprekend meer. Aanraking is echter heel belangrijk voor een goede gezondheid. Massage heeft een heilzame werking en kan veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten.

Massage werkt kalmerend en biedt een gevoel van geborgenheid. Massage helpt om de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Het stresshormoon daalt en gelukshormonen (oxytocine en serotonine) komen vrij.

Massage kan daarom depressieve gevoelens en stemmingswisselingen verminderen. Met een ontspannende massage kun je het welzijn van ouderen aanzienlijk bevorderen.

Massage kan ook veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Het stimuleert de werking van de gewrichten, verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en vermindert artritis. Doordat massage lichamelijke en geestelijke spanningen reduceert slaapt men beter. En als spanningen afnemen, verbetert ook de lichaamshouding.

Uit onderzoek blijkt dat massage bij ouderen met Alzheimer tot betere communicatie leidt.

Aanmelden voor 30 mei 2019

 

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 13 dec. 2018
Locatie Wijkcentrum 't Oor, Van Goghlaan 7 te Hoogeveen
Datum 03 jun. 2019
Tijd 13.30 - 15.30 uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege