“Valentijns – Vrijwilligerscollege” over Belastingen en Toeslagen

In de aanloop naar de belastingaangifte 2018 verzorgt John Schouten speciaal voor alle vrijwilligers die dienstverlenend en behulpzaam zijn in de financieel administratieve sector een informatiebijeenkomst over belastingen en toeslagen. John is Schuldhulpmaatje en Belastinginvuller namens de Ouderenbonden PCOB en KBO (jaarlijks minimaal 85 aangiftes). John is een actieve en betrokken vrijwilliger en ondersteunt ook nieuwkomers. Alle voorbeelden die John tijdens dit College aandraagt, komen voort uit zijn eigen praktijkervaring.

Belastingen:
* inkomstenbelasting
* gemeentelijke belastingen
* belastingvrije voet: heffingskortingen en ouderenkortingen
* mogelijkheden en voorwaarden voor kwijtschelding (landelijk en gemeentelijke)

Toeslagen:
- huurtoeslag
- zorgtoeslag
- kindertoeslag

Ook komen de wijzigingen en de aanpassingen voor 2019 aan de orde (gemeentelijk en landelijk). Afhankelijk van de vragen kan John een uitstapje maken naar belastingen en schuldhulpverlening.

Praktijkvoorbeelden kunnen worden o.a. gegeven aan de hand van:
* GBLT heft en int waterschapsbelastingen en gemeentelijke belastingen in de gemeente Hoogeveen; kwijtschelden of innen in maandelijkse termijnen.
* Hoe kan een nieuwkomergezin, schulden minimaliseren, nieuwe schulden voorkomen en zo snel mogelijk schuldenvrij zijn en blijven.
 

Maar eerst moet John in januari zelf nog even naar school, zodat hij vers uit de schoolbank relevante informatie op een prettige wijze kan overbrengen!!! Wees als deelnemer gewaarschuwd voor een grap en een grol, want anders blijft de stof niet hangen!!

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 17 dec. 2018
Locatie Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen
Datum 14 feb. 2019
Tijd 19.30 - 21.00uur (maximaal uitloop tot 21.30uur)


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege