Als deelnemers of leden plezier ervaren en zich veilig voelen is de kans groter dat ze blijven komen.

Bij veel organisaties (sport-) verenigingen, clubs, stichtingen, scholen, ouderencentra etc. maar ook bij evenementen komt het voor: pesten, agressie en (seksuele) intimidatie. Soms is dat zichtbaar, maar heel vaak is het niet zichtbaar aanwezig. Vaak weten betrokkenen ook niet tot wie ze zich kunnen richten voor advies en ondersteuning. Heel jammer want soms leidt het ertoe dat men stopt met het beoefenen van een sport of hobby of dat men niet meer aan een activiteit wil deelnemen.

Hoe zeker bent u ervan dat het binnen uw organisatie niet voorkomt? En stel dat iemand zich meldt bij de organisatie of bij het bestuur, weten zij dan wat ze kunnen doen?

Deze bijeenkomst geeft informatie en inspiratie om werk te maken van sociale veiligheid.
Ingrid Warners is docent en adviseur en biedt in opdracht van het NOC-NSF deze sessie aan het hele Hoogeveense vrijwilligersveld. Zij informeert u graag over de maatregelen die u kunt treffen zoals: het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels of het screenen van trainers en/of vrijwilligers aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Graag aanmelden voor 7 mei 2020

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 16 jan. 2020
Locatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen
Datum 12 mei 2020
Tijd 19.30 -20.30uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege