Hoe goed heeft u het voor de vrijwilligers in uw organisatie geregeld?

Wie zich vrijwillig inzet, verdient het dat de organisatie goed omgaat met die inzet.

De Zelfevaluatie Goed Geregeld is een digitaal instrument waarmee organisaties kunnen toetsen of ze het (vrijwilligersbeleid) goed geregeld hebben voor de vrijwilligers. Vele onderdelen staan vaak beschreven in een vrijwilligersbeleid. Veel organisaties hebben nog geen vrijwilligersbeleid of is het beleid een ernstig verouderd document wat amper de kast uitkomt. De Zelfevaluatie Goed Geregeld kan zeer behulpzaam zijn om vrijwilligersbeleid te maken, maar zeer zeker ook om het te actualiseren.

De Zelfevaluatie attendeert organisaties op actuele ontwikkelingen en trends en geeft suggesties en ideeën waar men meer informatie kan krijgen en hoe organisaties vervolgens tot besluitvorming kunnen komen. Met deze tool is het makkelijk om prioriteiten te stellen en het staat bol van handige tips en verwijzingen.

Dus ook als je nog geen vrijwilligersbeleid hebt:
Met de Zelfevaluatie kun je als vrijwilligersorganisatie ook vrijwilligersbeleid maken en met een doordacht (en sympathiek!) stappenplan in gesprek gaan met je vrijwilligers over wat goed gaat en beter kan. Je doet dat aan de hand van stellingen die de afgelopen jaren hun waarde hebben bewezen en steeds beter worden. Kom je ergens niet uit? Elke stelling heeft een praktische toelichting en vaak handige doorverwijzingen.

Als je je inspanningen wilt bekronen, dan kun je ook opgaan voor het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld!

Je vindt de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld op: www.vrijwilligeinzetgoedgeregeld.nl. 

Marielle Vogelzang is coördinator van vrijwilligersHoogeveen en geeft een introductie op deze digitale gebruiksvriendelijke methode. Het is de bedoeling dat u een goed begin maakt door samen met anderen de vragen te beantwoorden. Alles wat u invult wordt ook digitaal opgeslagen en is later eenvoudig weer terug te vinden. Neemt u een laptop mee?

Graag aanmelden voor 9 april.

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 16 jan. 2020
Locatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen
Datum 16 apr. 2020
Tijd 19.30 -21.00uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege