Ontmoeting met het Hoogeveense gemeentebestuur.

De dag voor nationale vrijwilligersdag (7 december) organiseren wij voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren van maatschappelijke organisaties een ontmoeting met het Hoogeveense gemeentebestuur.

Een moment om elkaar persoonlijk en informeel te ontmoeten.

Als vertegenwoordiger van het vrijwilligersveld gaat u met één of meerdere bestuursleden in gesprek over actuele ontwikkelingen in vrijwilligersland. Wat zijn knelpunten, wat gaat goed, wat heeft u/uw organisatie nodig om het werk voort te kunnen zetten, kan uw organisatie zich aanpassen aan de veranderingen in de samenleving? Wat zijn de vragen waar u wel een antwoord op zou willen geven, maar niet (meer) kan.

Leden van de gemeenteraad zijn nieuwsgierig naar uw werk en willen op hun beurt ook van betekenis zijn. Het is dus belangrijk dat u de korte tijd effectief benut en direct ter zake kan komen. Bereid uw boodschap met uw achterban voor, neem uw boodschap op papier mee en laat deze bij ons achter zodat we een samenvatting van alle bevindingen kunnen maken.

Iedereen wil graag dat iedereen mee kan doen (inclusieve samenleving) en dat iedereen ook een steentje bij kan dragen. Vrijwilligers en gemeentebestuur zijn zeer gemotiveerd om publieke taken te versterken of overeind te houden.

Met deze bijeenkomst verwachten we meer inzicht te krijgen in welke ontwikkelingen in Hoogeveen nu de meeste aandacht vragen, denk aan vergrijzing, diversiteit, minder vrijwilligers/meer werk, regeldruk en meer.

Programma

Vanaf 17.00 uur               Inloop, soep met broodjes
18.00 uur                         Inleiding en toelichting op programma
18.15 – 19.15 uur            Speeddates
19.15 – 19.30 uur            Pauze
19.30 – 20.00 uur            Speeddates
20.00 uur                         Opbrengst samengevat
20.15 uur                         Einde programma

Aanmelden
Graag voor 30 november. U kunt bij uw aanmelding vermelden of u gebruik wenst te maken van de maaltijd. Vermeld daarbij ook even of u dieetwensen hebt.
 

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 13 jul. 2023
Locatie Burgerzaal gemeentehuis
Datum 06 dec. 2023
Tijd 18.00 - 20.15 uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege