Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het is wel wat werk om dit goed te doen. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de vereniging.

WBTR vereist aandacht van alle bestuursleden van verenigingen en stichtingen. Het gaat om veel meer dan het aanpassen van de statuten. Dat is slechts één facet van de nieuwe wet en zelfs niet het belangrijkste.

Een groot aantal koepelorganisaties en professionele verenigingen heeft samengewerkt om met name de kleinere verenigingen te helpen bij het voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Er is een stappenplan ontwikkeld dat veel uitzoekwerk en juridische kosten bespaart.

Vrijwilligerscollege biedt een webinar WBTR aan, gegeven door de IVBB - Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen waar Hoogeveense verenigingen en stichtingen tekst en uitleg krijgen en een toelichting op het stappenplan. Indien netwerkcontacten van vrijwilligersHoogeveen het stappenplan willen gebruiken, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Kosten bedragen dan eenmalig 120 euro.

De kortingscode is: VrijwilligersHoogeveenWBTR. Die code is ook te benutten als je niet aan de Webinar deel wil nemen, maar wel toegang tot het stappenplan wenst..

Met behulp van het WBTR-stappenplan is het mogelijk in circa drie a vier uur alle onderdelen van de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen te implementeren in de vereniging of stichting. Door de gekozen aanpak is het niet nodig apart juridisch advies in te winnen. Aan het stappenplan is een juridische helpdesk verbonden waar gebruikers onbeperkt gebruik van kunnen maken. Door gebruik te maken van het stappenplan, wordt je automatisch lid, het lidmaatschap kan je zelf naar wens weer beëindigen.

Aanmelden kan dit keer via de volgende link:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpdumppzMrGdLZzB1PGkLjtoj7Gah_5ehG
(adres even kopieren naar de webbrowser)

Meldt u zich via ons aanmeldformulier aan, dan sturen wij u de link per email alsnog even toe.

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 24 mrt. 2021
Locatie online via ZOOM
Datum 11 mei 2021
Tijd 19.30 -20.30uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege