Hoe gaat het met de invoering van de Nieuwe Inburgeringswet in de gemeente Hoogeveen? 

De gemeente Hoogeveen begeleidt inburgeringsplichtigen bij participatie en integratie. Dat begint al in het asielzoekerscentrum (azc), op het moment dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) beslist in welke gemeente een vluchteling wordt gehuisvest.
De gemeente verzamelt vanaf dat moment al informatie over de aanstaande inwoner.

Ronald Haveman en Pieter de Lange werken voor Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Ronald Haveman is werkzaam als Teamcoach Werk en re-integratie en Pieter de Lange is beleidsadviseur Inburgering en programma adviseur. Zij komen het vrijwilligersveld vertellen over hoe de uitvoering van de wet er in de Hoogeveense praktijk uitziet. 

De wet brengt nieuwe taken voor de gemeente met zich mee zoals een brede intake met de inburgeringsplichtige nieuwkomer, het opstellen van een Plan voor Inburgering en Participatie (PIP) en de mogelijkheid om drie verschillende leerroutes voor inburgering in te zetten.

Om goed aan te sluiten bij de informatiebehoefte van het vrijwilligersveld, kunnen deelnemers vragen die zij hebben bij hun aanmelding vermelden.

Aanmelden graag voor 12 oktober 

Let op, daar waar u ‘nieuwkomer’ leest, kunt u ook vluchteling, inburgeraar of statushouder lezen.

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 26 jun. 2023
Locatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12
Datum 17 okt. 2023
Tijd 19.30-21.00uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege