De regeling voor het gratis verkrijgen van Verklaringen Omtrent Gedrag is flink verruimd. Organisaties kunnen de gratis VOG voortaan aanvragen voor alle vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen. Nu dus bijvoorbeeld ook voor het omgaan met ouderen, mensen met schulden, leerlingen en sporters.
Belangrijke voorwaarde voor de gratis VOG is het hebben van een 'actief en gedegen preventie- en integriteitsbeleid'. Bedoeld wordt dat het beleid ook uitgebreid onder de aandacht van de vrijwilligers moet zijn gebracht. Dit om de risico's van grensoverschrijdend gedrag daadwerkelijk te beperken. 
Het uitwerken van het integriteitsbeleid in een op de organisatie afgestemde gedragscode is daarbij essentieel. In dit college leer je hoe je een integriteitsbeleid opstelt gebaseerd op de eigen waarden en normen (zonder er een 'papieren tijger' van te maken). Ook voor de naleving van de gedragscode krijgen deelnemers handvatten aangereikt, bijvoorbeeld hoe om te gaan met morele dilemma's.

Actieve inbreng van deelnemers m.b.t. ervaringen, actuele dilemma’s en oplossingen wordt zeer op prijs gesteld!

Dit College wordt u aangeboden door Thom de Bont, vrijwilliger bij Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert (vrijwilligersvervoer voor minder-mobielen).
 

Gegevens vrijwilligerscollege

Geplaatst door Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Geplaatst 17 jan. 2019
Locatie Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen
Datum 16 apr. 2019
Tijd 19.30 - 21.00uur


Bekijk voorwaarden

Indien u al een profiel heeft kunt u via onderstaande knop inloggen. U keert dan automatisch terug naar deze vrijwilligerscollege