Missie
VluchtelingenWerk Nederland (VWN) heeft de ambitie om ook in 2022 op te komen voor en mee te werken aan een rechtvaardige en eerlijke asielprocedure in de AZC’s;
Vluchtelingen die woonachtig zijn in één van de bij VWN aangesloten gemeenten te ondersteunen bij hun integratie/inburgering;

Asielzoekers die van de Nederlandse overheid geen verblijfsvergunning krijgen te ondersteunen bij het nemen van eigen beslissingen over hun toekomst, waarbij terugkeer naar land van herkomst expliciet wordt besproken.

Visie
VWN wil voor haar doelgroep een doorgaande leef- en leerlijn mogelijk maken, van aankomst in Nederland tot toekomst en zelfstandigheid.
Daarbij is ondersteuning nodig:
tijdens de asielprocedure op juridisch gebied;
tijdens het integratieproces bestaat deze uit maatschappelijke begeleiding en ondersteuning bij inburgering en arbeidsparticipatie;

Als de toekomst niet in Nederland ligt, hebben onze medewerkers de expertise om (uitgeprocedeerde) asielzoekers te adviseren bij het maken van eigen keuzes tijdens het proces van terugkeer; verschillende projecten van VWN dragen bij aan deze doorgaande leef- en leerlijn.

Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk gericht op voorlichting en empowerment om de zelfregie van onze klanten te versterken.

Doe mee als vrijwilliger
Minstens 1 dag per week beschikbaar of meer dagdelen: uw inzet is van harte welkom. VluchtelingenWerk Noord-Nederland begeleidt en adviseert asielzoekers, migranten en vluchtelingen. Grote kracht van onze organisatie zijn de kennis, ervaring en gedrevenheid van de honderden vrijwilligers en stagiairs, ondersteund door een beperkt aantal betaalde krachten.VluchtelingenWerk biedt maatschappelijk relevant werk in een prettige en afwisselende werkomgeving, een groot aantal cursussen en verrijkende ervaringen door het werken met mensen uit heel andere culturen.