Het Ontmoetingscentrum en de Dementheek biedt mensen met lichte geheugenproblemen en beginnende dementie en hun partners/mantelzorgers een plek waar zij terechtkunnen met hun vragen. Een plek waar, met een kopje koffie of thee, geluisterd wordt naar hun verhaal. Een plek waar zij vooral zichzelf kunnen zijn, onder gelijkgestemden, in een gezellige, gemoedelijke omgeving.

Het Ontmoetingscentrum
In het Ontmoetingscentrum kunt u bij de vrijwilligers terecht voor een luisterend oor, maar ook voor advies en begeleiding. In het Ontmoetingscentrum moet niks, maar kan een heleboel. Of u nou gewoon even wilt praten, er even uit wilt zijn of wilt deelnemen aan een van onze activiteiten, het kan maar moet niet. De vrijwilligers hebben vooral aandacht voor de mens, voor het positieve van het kunnen en geen nadruk op het niet (meer) kunnen.

De activiteiten die het Ontmoetingscentrum organiseert variëren van informatief tot creatief, van passief tot actief, kortom voor elk wat wils. De activiteiten hebben een ding gemeen, ze zijn allemaal geschikt voor mensen met een licht geheugenprobleem en voor hun partners en/of mantelzorgers. De informatie over de activiteiten kunt u vinden op de website

De Dementheek
De Dementheek is meer dan een bibliotheek alleen. U kunt daar boeken en dvd’s lenen over of met betrekking tot dementie en u kunt daar terecht voor themaboxen of een dementiekoffer. In een themabox zitten een aantal attributen gericht op een bepaald thema, bijvoorbeeld zintuigen. U moet dan denken aan boeken, spellen, cd’s en dvd’s die te maken hebben met de zintuigen.

In de dementiekoffer zitten artikelen die gerichte informatie geven over dementie, zowel voor u zelf als voor uw omgeving.

Openingstijden
(Voorlopig) open iedere donderdag van 9.30 -12.00 uur
Ontmoetingscentrum en Dementheek Hoogeveen
Bezoekadres:
NNCZ locatie Wolfsos
Valkenlaan 5
7905 AA Hoogeveen

Facebook: www.facebook.com/dementheekhoogeveen


Ontmoetingscentrum en Dementheek Hoogeveen - Ontmoetingscentrum en Dementheek

Onze vacatures