Het Podium is het cultureel activiteitencentrum in Hoogeveen dat zich bezig houdt met het presenteren van concerten, theatervoorstellingen en exposities. In Het Podium kan men repeteren met bands, toneelgroepen, dansgroepen enz. en is het mogelijk om creatieve cursussen te volgen, gegeven door o.a. Scala, Centrum voor de Kunsten.
De doelgroep van Het Podium is zeer breed (bezoekers in leeftijd variërend van 4 tot 84 jaar) en de activiteiten zijn daar op afgestemd.
Het Podium is voornamelijk faciliterend. Dat wil zeggen dat men er ruimte kan huren om aan eigen producties te werken en deze eventueel te presenteren, al dan niet met behulp van medewerkers van Het Podium. Incidenteel wordt Het Podium verhuurd bij feesten. Scholen maken regelmatig gebruik van de grote zaal bij schoolvoorstellingen en -feesten.

Het Podium heeft op de eerste verdieping een grote zaal voor 300 bezoekers (staanplaatsen) of 80 zitplaatsen. Op de begane grond is het theatercafé met ongeveer 60 zitplaatsen, de cursusruimte van Scala en er zijn kantoor- en vergaderruimtes. In de kelder bevinden zich 3 geìsoleerde oefenruimtes voorzien van apparatuur.
De concerten en voorstellingen zijn over het algemeen in de weekends. Doordeweeks zijn er cursussen en wordt er gerepeteerd. Momenteel zijn de ruimtes in gebruik door een showballet, een toneelgroep en een popkoor.

In Het Podium werkt een groot aantal vrijwilligers. Deze mensen houden Het Podium draaiende tijdens de concerten. Er zijn verschillende functies die je in kunt vullen. Bar, Kassa, keuken, techniek, fotografie en garderobe. Voor deze functies zijn we altijd op zoek naar mensen.