Sport- en spelbegeleiders TeamUp gezocht voor Hoogeveen!

Wil jij gevluchte kinderen door sport en spel weer een uurtje per week kind laten zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger voor TeamUp! TeamUp is inmiddels actief in meer dan 20 opvanglocaties in het hele land, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor: Hoogeveen en Luttelgeest. 

Alle locaties zijn: Almelo, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Balk, Budel-Cranendonck, Dronten, Echt, Gilze, Grave, Goirle, Hardenberg, Harderwijk, Heerhugowaard, Hoogeveen, Katwijk, Leersum, Luttelgeest, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oisterwijk, Overloon, Sneek, Ter Apel, Winterswijk, Weert en Zutphen. 

Organisatie
War Child, UNICEF Nederland en Save the Children
 bundelen hun jarenlange wereldwijde expertise en ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland, TeamUp. 

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Functieomschrijving
Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door kunt verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

Jouw profiel

Je bent 21 jaar of ouder en je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren.  

Interesse? lees meer op: https://bit.ly/2vQbUSm of reageer direct op https://www.sollicitatieteamup.nl