P E R S B E R I C H T

Gratis training Kinderen, mij een zorg!

Werk je als vrijwilliger met kinderen/tieners? Maak je je soms zorgen over een kind dat een bepaald gedrag vertoont, veel blauwe plekken heeft of je iets vertelt over zijn/haar nare thuissituatie? Of wil je weten wat je kunt doen, als je deze situaties tegenkomt?

Mis dan de training ‘Kinderen, mij een zorg!’ niet.

Op 10 september a.s. houdt het Vrijwilligerscollege in samenwerking met het YMCA Jeugdwerk deze gratis training voor alle vrijwilligers die met kinderen/tieners werken. Tijdens de training krijg je informatie en handvatten over datgene wat je als vrijwilliger kunt doen in bovengenoemde situaties.
Na deze praktische training weet jij hoe je als vrijwilliger in een vroegtijdig stadium signalen op kunt merken, welke stappen je kunt ondernemen en hoe je de signalen bespreekbaar kunt maken. Als vrijwilliger hoef je nooit een probleem op te lossen, dat is een taak van professionals. Door te signaleren kun je wel veel betekenen voor een kind!

Het YMCA Jeugdwerk is een wereldwijde jongerenorganisatie die kinderen, tieners en jongeren een plek biedt waar ze zich thuis voelen en kunnen ontwikkelen. Ook in Nederland organiseert en ondersteunt het YMCA jaarlijkse diverse activiteiten voor haar doelgroep. Daarnaast ontwikkelt het YMCA diverse trainingen voor, door en met kinderen.

Meer informatie

De training vindt plaats op 10 september a.s. van 19.45 tot 21.45 uur bij SWW, Het Haagje 119 in Hoogeveen. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar opgeven is wel noodzakelijk. Dit kan via Vrijwilligerscollege Hoogeveen, vc@vrijwilligershoogeveen.nl of 0528-278855.
Op www.youtube.com/watch?v=b_E_8viKNIQ staat een kort filmpje over deze training.

Voor nadere informatie:
Mariëlle Vogelzang
Coördinator vrijwilligersHoogeveen


Gratis training Kinderen, mij een zorg!