Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van VrijwilligersHoogeveen. Binnen Vrijwilligerscollege wordt belangeloos kennis gedeeld door vrijwilligers, beroepskrachten, oud-ondernemers, etc. aan vrijwilligers. Lees meer over Het Vrijwilligerscollege

Klik op: E-LEARNING voor terug te kijken webinars en e-learning modules die u zelf thuis kunt volgen.

03 okt. 2023

Samen tegen Eenzaamheid: signaleren, doorbreken of verwijzen

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Om eenzaamheid te voorkomen is het belangrijk om sociaal gezond te blijven. Ook in Hoogeveen ervaren inwoners gevoelens van eenzaamheid. Wat kan je als vrijwilliger/mantelzorger of actieve bewoner nu doen om dit gevoel te verminderen, misschien zelfs op te lossen? Wat kan je doen als dat niet lukt en je je toch veel zorgen maakt?
31 okt. 2023

Wetten en Regelgeving verenigingen en stichtingen

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
In deze online bijeenkomst komen de belangrijkste wetten en regelingen voor uw vereniging of stichting aan de orde. De highlights worden benoemd en de wetten worden even kort samengevat. Na afloop weet u welke wet of regeling voor uw organisatie nog aandacht verdient en waar u de informatie kan vinden om hierop actie te ondernemen.
14 nov. 2023

Omgaan met culturele verschillen (culturele sensitiviteit)

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Dankzij onze multiculturele samenleving heeft ook Nederland veel te maken met cultuurverschillen. Ander eten, meerdere keren op één dag gaan bidden, een andere manier van opvoeden van de kinderen.... Deze verschillen leveren wel eens lastige situaties op en als er dan ook nog een taalbarriere te overbruggen is......
30 nov. 2023

Goed omgaan met dementie

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
In deze training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.
06 dec. 2023

Hoogeveens vrijwilligersveld ontmoet het gemeentebestuur

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Hoogeveens vrijwilligersveld ontmoet het gemeentebestuur op woensdag 6 december. Samen benoemen zij ontwikkelingen en knelpunten en mogelijke oplossingen. Tijdens speeddates gaat u met elkaar in gesprek en noteert u aanbevelingen en verbeterpunten. Komt u ook?!