Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van VrijwilligersHoogeveen. Binnen Vrijwilligerscollege wordt belangeloos kennis gedeeld door vrijwilligers, beroepskrachten, oud-ondernemers, etc. aan vrijwilligers. Lees meer over Het Vrijwilligerscollege

Klik op: E-LEARNING voor meer dan 35 modules die u zelf thuis kunt volgen.

Klik op deze
 link (en daarna op de groene knop ARCHIEF) voor het bekijken van de webinarpresentaties over actuele onderwerpen vrijwillige inzet in 2021. Deze webinars zijn aangeboden i.h.k.v. Kennisboostweek Campagne Mensen Maken Nederland in juni 2021.

 

29 sep. 2021

De ziekte van Parkinson

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Bij de ziekte van Parkinson gaat de ‘automatische piloot’ haperen, zodat het bewegen minder vanzelf gaat en bewuster moet gebeuren. De ziekte van Parkinson is erg complex omdat het beloop per persoon verschilt. Kennis van het ziekte proces helpt om de juiste omgangsvaardigheden toe te passen
12 okt. 2021

Hoe gekleurd is jouw bril?

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Een workshop over vooroordelen en onbewuste aannames.
26 okt. 2021

Levensvragen en zingeving

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Zin in je leven is ‘gewoon’ en tegelijk heel ‘bijzonder’. Dat merk je als jij ‘de zin’ kwijtraakt of iemand in jouw omgeving raakt “de zin” kwijt. Bijvoorbeeld door ziekte, onzekerheid, verlies, onmacht, gevoel van onveiligheid, relatieproblemen of (religieuze) levensvragen. De vraag die veel mensen zich dan stellen is: “waarom overkomt mij dit?”
04 nov. 2021

Eerste hulp bij psychische aandoeningen

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Het vrijwilligersveld wordt veelvuldig benut om aan mensen met een psychische kwetsbaarheid een plekje te bieden. Vrijwilligersorganisaties zijn blij met iedereen, maar gebrek aan kennis, empathie en onkunde kan ertoe leiden dat een samenwerking toch weer beeindigd wordt.