Het Vrijwilligerscollege is een initiatief van Vrijwilligers Hoogeveen. Binnen Vrijwilligerscollege wordt belangeloos kennis gedeeld door vrijwilligers, beroepskrachten, oud-ondernemers, etc. aan vrijwilligers. Lees meer over Het Vrijwilligerscollege

Klik op: E-LEARNING voor modules die u zelf thuis kunt volgen.

29 nov. 2018

Aandacht voor zingeving en ouder worden

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Zingeving is het zoeken naar de bedoeling van het leven of naar een doel of betekenis van belangrijke gebeurtenissen in het leven. Hebben we als vrijwilliger oog voor zingevingsvragen?
03 dec. 2018

Voetmassage

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Voor veel ouderen zijn aanrakingen niet vanzelf meer. Aanraking is echter heel belangrijk voor een goede gezondheid. Massage heeft een heilzame werking en kan veel lichamelijke ouderdomskwalen verzachten. Na een College over handmassage, instrueert trainster Marja Berkenbosch deelnemers nu hoe ze succesvol een voetmassage kunnen toepassen.
11 dec. 2018

Meet & Greet vrijwilligersveld en gemeenteraad

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Maak kennis met elkaar en maak van deze gelegenheid gebruik om dilemma's, signalen en successen bij elkaar onder de aandacht te brengen. Bespreek hoe we met elkaar Hoogeveen nog een beetje mooier kunnen maken!
24 jan. 2019

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel, omgaan met levend verlies

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Dit College geeft inzicht in de verliezen welke gepaard gaan met NAH en het realiteitsbesef dat Niet Aangeboren Hersenletsel een levenslang proces is van verlies en herstel. Vrijwilligers en mantelzorgers krijgen handvaten op welke wijze zij de dagelijkse praktijk kunnen interpreteren en hieraan een bijdrage kunnen leveren. Daarbij zal tevens aandacht worden besteed aan zelfzorg.
26 mrt. 2019

Wetten, Regelingen en Armoedebeleid 2019

Vrijwilligers Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen
Gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk om vrijwilligers goed en volledig te informeren over de Gemeentelijke Wetten, Regelingen en Armoedebeleid in 2019. Bent u vrijwilliger en biedt u financiƫle en administratieve hulp aan medeburgers? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst.