Het Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert op 26 januari a.s. in samenwerking met het Netwerk Dementie Drenthe een gratis training voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met ouderen die kampen met geestelijke achteruitgang.

Inhoud
Met het ouder worden willen we graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen met zo min mogelijk zorg. Als de geestelijke vermogens afnemen, is de juiste hulp van vrijwilligers en mantelzorgers belangrijk. In deze training gaan we in op de vraag hoe het is om oud te worden met (beginnende) dementie. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? Wat is dementie en wat is het verschil met vergeetachtigheid? Welke soorten dementie zijn er? Aan welke symptomen kan ik dementie herkennen? Hoe ga ik ermee om?

Over Netwerk Dementie Drenthe
Het Netwerk Dementie Drenthe is een samenwerkingsverband van aanbieders en lokale overheden dat een samenhangend aanbod in de dementiezorg in Drenthe wil realiseren. Voor deze training werkt het netwerk samen met de Zorgschool, een opleidingsinstituut voor leerbehoeften in de zorg. De training wordt gegeven door Guus Rasker, verpleegkundig docent aan de Zorgschool.

Meer informatie en aanmelding
De training vindt plaats van 14.00‐17.00 uur in het kantoor van de SWW, Het Haagje 119 in Hoogeveen. Ontvangst is vanaf 13.30 uur. Informatie en/of aanmelding kan via e-mail vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch 0528 278855.

 


Gratis training Omgaan met dementie