Het Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert in samenwerking met het Netwerk Dementie Drenthe op 27 mei a.s. een gratis themamiddag over dementie. Naast een workshopcarrousel over diverse onderwerpen rondom dementie is er volop gelegenheid om het aanbod van Hoogeveense zorgaanbieders te bekijken. De middag is gericht op vrijwilligers en mantelzorgers woonachtig of werkzaam in Hoogeveen.

De workshopcarrousel bestaat uit drie workshops. Workshop 1 behandelt het verschil tussen (ouderdoms) vergeetachtigheid en dementie. Welke signalen duiden op dementie? De workshop wordt gegeven door Jan Pieter van der Steen, sociaal geriater bij Weidesteyn.
Workshop 2 gaat over het omgaan met dementie. Naast praktische tips krijgen deelnemers ook informatie over ondersteuning en praktische hulp. Workshopleiders zijn Henk Pomper, voorzitter Zorgbegeleidingsoverleg Hoogeveen en Rika Roffelsen, zorgbegeleider.
In workshop 3 staat het ontmoeten van lotgenoten centraal. Hoe lossen zij de praktische problemen op? En hoe gaan zij om met hun emoties? Deze workshop wordt begeleid door Roel Roos, psycholoog bij Weidesteyn.

Aanmelding
De workshopcarrousel vindt plaats op 27 mei a.s. in de Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 in Hoogeveen. Vanaf 12.30 uur kunt u binnenlopen, om 13.00 uur start het programma. De middag duurt tot 16.30 uur. Aanmelden voor deze middag is noodzakelijk. Dit kan telefonisch op 0528-278855 of via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges. Hier vindt u ook informatie over het hele programma.
Er kunnen maximaal 75 personen aan de workshopcarrousel deelnemen. Als deelnemer woont u alle workshops bij. Afmelden kan tot 21 mei, daarna verwachten wij dat u voor een vervanger zorgt.


Themamiddag dementie 27 mei a.s.