Met een beetje voorbereiding kan een bezoek aan iemand in een zorgcentrum zoveel leuker worden en meer inhoud krijgen dan alleen een kopje koffie samen drinken. Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert op 11 juni a.s. de bijeenkomst Zinvol op bezoek in het zorgcentrum! Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers, mantelzorgers, naasten en kennissen die regelmatig een bezoek brengen aan iemand in een zorgcentrum.

Inhoud van de training
Deelnemers krijgen tips over invulling van een bezoek, zodat je samen een mooie en gezellige herinnering creëert waar je na afloop over na kunt praten. En wat kun je beter wel en wat niet doen tijdens je bezoekjes? Houd je ook rekening met de activiteiten van het zorgcentrum? Ook gaat de bijeenkomst in op de rol van de mantelzorger. De echte zorg is er nu niet meer, maar wat is dan nu je rol?
De training wordt gegeven door Patricia van der Noort, coördinator activiteiten bij het Jannes van der Sleedenhuis. Zij doet dit samen met geestelijk raadsvrouw Marcelle Mulder die over dit onderwerp een boek heeft geschreven.

Aanmelding
De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur in het Jannes van der Sleedenhuis aan de Eisenhouwerstraat 10 in Hoogeveen. De ontvangst is vanaf 14.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of telefonisch: 0528 278 855.


Informatiebijeenkomst: Zinvol op bezoek in het zorgcentrum!