Donderdag 11 juni 2015 was het woord aan Patricia van Noort namens Jannes van der Sleedenhuis/locatie Eisenhowerstraat.

Informatiebijeenkomst: Zinvol op bezoek in het zorgcentrum!
Met een beetje voorbereiding kan een bezoek aan iemand in een zorgcentrum zoveel leuker worden en meer inhoud krijgen dan alleen een kopje koffie samen drinken. Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseerde op 11 juni a.s. de bijeenkomst Zinvol op bezoek in het zorgcentrum! Deze bijeenkomst was bedoeld voor vrijwilligers, mantelzorgers, naasten en kennissen die regelmatig een bezoek brengen aan iemand in een zorgcentrum.

Inhoud van de training
Deelnemers kregen tips over invulling van een bezoek, zodat je samen een mooie en gezellige herinnering creëert waar je na afloop over na kunt praten. En wat kun je beter wel en wat niet doen tijdens je bezoekjes? Houd je ook rekening met de activiteiten van het zorgcentrum? Ook gaat de bijeenkomst in op de rol van mantelzorger. De echte zorg is er nu niet meer, maar wat is dan nu je rol?
De training werd gegeven door Patricia van der Noort, coördinator activiteiten bij het Jannes van der Sleedenhuis. Zij deed dit samen met geestelijk raadsvrouw Marcelle Mulder die over dit onderwerp een boek heeft geschreven.

Extra toelichting:
Het is gericht op hoe je het bezoek bij een bewoner kunt invullen, op de aanloop naar het wonen in een Woonzorgcentrum, omgaan met de achteruitgang en bijbehorende levensvragen, de veranderde rol van de mantelzorger, de participatie die verwacht wordt en de verduidelijking hiervan. De bedoeling is dat de gasten na deze middag handvatten hebben gekregen om beter met deze punten om te gaan zodat alle betrokken partijen, vooral de bewoners, hier profijt van zullen ervaren.

Het interview met Patricia is te beluisteren via onderstaande link vanaf 36.37 min tot 41.25 min.
http://www.rtvdrenthe.nl/audio/brink-1757#.VXmP5WjdCtw.email


RTV Drenthe - Donderdag radio-uitzending De Brink