Kom erbij & verbind

Donderdag 24 september start de zesde Week tegen Eenzaamheid. Er zijn volop mogelijkheden om mee te doen!

Lees in deze nieuwsbrief over:

Thema van de Week tegen Eenzaamheid is dit jaar ‘Kom erbij & verbind’. Want verbinden speelt een sleutelrol bij het aanpakken van eenzaamheid.

Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland. Het vindt plaats in het provinciehuis van Flevoland, te Lelystad.
 

Nationale Eenzaamheid Lezing
Professor Arnold Reijndorp spreekt de Nationale Eenzaamheid Lezing 2015 uit: ‘Kijken verplicht niet tot kopen; over eenzaamheid in de publieke ruimte’. Reijndorp is stadssocioloog aan de Universiteit van Amsterdam en bekijkt vanuit zijn expertise de invloed van de openbare ruimte op eenzaamheid.

De Langste Eettafel van Nederland
We roepen iedereen op om de verbinding te maken. Bij uitstek de actie De Langste Eettafel van Nederland laat die verbinding zien. Organiseert jouw organisatie, bedrijf, buurt of zorginstelling al een eettafel tijdens de Week? Of jijzelf? Als je je eettafel opgeeft op onze website, krijg je het speciale Langste Eettafel-pakket toegestuurd.

Informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers
Hoe herken je als vrijwilliger eenzaamheid? En hoe ga je ermee om? Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er 20 informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers, zodat zij in de toekomst beter beslagen ten ijs komen.

Zorg tegen eenzaamheid
Vrijdag 25 september neemt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de eerste actiekaart ‘Zorg tegen eenzaamheid’ in ontvangst. Daarmee gaat een campagne van start die werkers in de langdurige zorg informeert over eenzaamheid. Onder andere komt er een speciale website zorgtegeneenzaamheid.nl.

Honderden activiteiten
Een lezing van schrijfster Lulu Wang, een Music Event voor mensen met een beperking, jongerenworkshops, drie Kom erbij Festivals, toneel, wandelingen en sport. In heel Nederland organiseren honderden organisaties en vrijwilligers activiteiten om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. De reeds aangemelde activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid zijn divers.

Spread the word!
Help ons de Week tegen Eenzaamheid nog bekender te maken! Bijvoorbeeld door posters op te hangen of berichten op Facebook en Twitter te plaatsen. Door de wervingsflyer rond te mailen. Of door de zelf in te vullen posters voor activiteiten te gebruiken.

Social media
Verbind je ook aan de speciale LinkedIn Week tegen Eenzaamheid-pagina. Op Facebook en Twitter lees je vaak updates van Coalitie Erbij over de Week tegen Eenzaamheid, en ander nieuws rond eenzaamheid en sociaal isolement. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte via deze nieuwsbrief!

http://us1.campaign-archive2.com/?u=fdbb158592c551f953baf4fa6&id=296dff3949&e=6e8b63903b


Week tegen eenzaamheid, 24 september t/m 3 oktober 2015