Spektakel tijdens de Hoogeveense Vrijwilligersmarkt!

 

Op zaterdag 10 oktober presenteren Hoogeveense vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties zich aan burgers van de gemeente Hoogeveen. Iedereen is van harte uitgenodigd om zich tussen 10.30 en 15.30u in de Tamboer te oriënteren op de vele mogelijkheden die er zijn.

 

Om 10.30u worden bezoekers verrast door een spetterend openingsspektakel gespeeld door deelnemers van de Starwarskostuumclub van Gaia Zorgdiensten. In voorbereiding op de openingshandeling wordt burgemeester Loohuis ontvoerd door indrukwekkende Galactische personages. Zal hij op tijd bevrijd worden om de openingshandeling te verrichten?

 

In de foyer vinden bezoekers de creatieve en bijzondere presentaties van 36 organisaties. Er is altijd een functie te vinden die bij iemand past. Er is altijd een organisatie te vinden die de bezoeker aanspreekt. Standhouders staan te trappelen om hun passie te delen. Let op; de vrijwilligersmarkt kan menig toekomst doen veranderen!

 

Naast de kramen en de presentatietafels kunnen bezoekers ook Colleges bijwonen Een college op de vrijwilligersmarkt is een lezing, een betoog of een demonstratie. Het is kort en krachtig en gaat over een actueel en interessant onderwerp. Ieder uur is een ander onderwerp bij te wonen. Om 11.00u verzorgt burgemeester Loohuis de aftrap met het onderwerp: Hoe ziet het Hoogeveense vrijwilligersveld eruit over 25 jaar?”. Daarna volgt om 12.00u een College over dementie. ‘Wat gaat u morgen doen?’ door Treant Zorggroep, om 13.00u College 'Heb je even voor mij? Maak wat tijd voor me vrij' door Vluchtelingenwerk Noord Nederland, om 14.00u College in de praktijk: over de computercursus aan cliënten door De Trans en tot slot om15.00u College “VTZD wil er zijn voor mensen in de laatste levensfase en diens naasten”door VTZD en Hospice.
Alle colleges zijn gratis bij te wonen, maar wel is het advies op tijd aanwezig te zijn, gezien de beperkte ruimte.

De vrijwilligersmarkt geniet muzikale omlijsting door het Hoogeveense Amusementskoor. Het koor verzorgt drie optredens om 11.30u, 12.30u en 13.30u.

Tot slot kunnen alle bezoekers om 14.30uur de loterij bijwonen. Bij de entree krijgen alle bezoekers tot 14.30 een gratis lot. Verrassende prijsjes zijn beschikbaar gesteld door De Tamboer en de deelnemende organisaties.

Het complete programma van de Vrijwilligersmarkt is gratis bij te wonen. Bezoekers worden getrakteerd op informatie, educatie en amusement . Bezoekers wacht een verrassende markt met een interessant randprogramma. Met een bezoek aan de vrijwilligersmarkt ervaren bezoekers zelf hoe leuk en zinvol de tijd is besteed en dat is de kern van vrijwilligerswerk!


Vrijwilligersmarkt 2015