Op donderdag 26 november vindt de eerste bijeenkomst plaats van de cursus Omgaan met en ondersteunen van mensen met een beperking. Deze cursus vindt plaats van 15.00-17.00 uur in De Zuiderbreedte te Hoogeveen.
De cursus wordt gratis aangeboden door Vrijwilligerscollege Hoogeveen en is vooral interessant voor vrijwilligers. Naast vrijwilligers zijn ook mantelzorgers van harte welkom.

Waaraan herken je iemand met een licht verstandelijke beperking? Wat is autisme? Hoe ga je om met ADHD? Waar let je op in het contact met iemand met een beperking? Wil je meer weten over de beperking (-en) van de personen waar je mee werkt of leeft en wil je weten hoe je nog beter met hem/haar om kunt gaan, dan is deze cursus iets voor jou!

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur:

De eerste bijeenkomst op 26 november 2015 gaat over De leefwereld van mensen met een licht verstandelijke beperking. Cursisten gaan in op het herkennen van deze beperking, oorzaken van de beperking en gevolgen voor het dagelijks leven.

De tweede bijeenkomst op 14 januari 2016 gaat over de bijkomende problematiek. Naast een licht verstandelijke beperking kan iemand ook een andere beperking hebben. In ieder geval twee daarvan worden nader toegelicht: ADHD en Autisme Spectrum Stoornis.

De derde bijeenkomst op 28 januari 2016: Ondersteuning & communicatie. Aan de hand van praktijkvragen worden er allerlei tips gegeven voor de ondersteuning van met iemand met een beperking. Ook worden er een aantal tools gepresenteerd die cursisten kunnen gebruiken bij de communicatie.

Deelnemers  ontvangen een informatiemap over mensen met een licht verstandelijke beperking, ADHD en Autisme. En bij 100% deelname een certificaat.

De cursus wordt gegeven door trainer(s) van MEE Drenthe. MEE-trainers  hebben een ruime ervaring in het geven van scholing aan vrijwilligers, professionals en mensen met een beperking.

Aanmelding
De eerste bijeenkomst van de cursus is op 26 november a.s. van 15.00 tot 17.00 uur in de Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 in Hoogeveen. De ontvangst is vanaf 14.45 uur. De cursus is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of telefonisch 0528 278855.
Deelnemers geven zich op voor alle drie de bijeenkomsten.

Voor nadere informatie:
Mariëlle Vogelzang
Coördinator Vrijwilligerscollege
t: 0528 278 855
e: vc@vrijwilligershoogeveen.nl
aanwezig ma, di  en do


Gratis cursus Omgaan met en ondersteunen van mensen met een beperking