Dinsdag 26 januari 2016 was het woord aan Jannes Hofsteenge namens Alzheimer Nederland.

Alzheimer Café Hoogeveen zoekt een ‘Cafébaas’. 
Het Alzheimercafé is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. In Drenthe zijn er zeven Alzheimercafés.
Het Alzheimercafé Hoogeveen vindt plaats op de eerste donderdag van de maand (uitgezonderd juli en augustus)  van 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het interview met André is te beluisteren via onderstaande link vanaf 38.30 min.
http://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/5/De-Brink/aflevering/6132


RTV Drenthe - Dinsdag radio-uitzending De Brink