Taboes doorbreken; omgang met een psychische beperking!

Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een bijeenkomst over omgaan met psychische beperkingen op donderdag 31 maart om 19.00 uur, lokatie Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor maatjes van mensen met een psychische beperking, maar ook voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden die de psychische beperkingen van partner, familielid, vriend, buur of kennis als lastig ervaren..

Maatjesproject van SWW en Indigo zijn initiatiefnemers van een interactieve avond over sociale omgang met iemand die een psychische beperking heeft. Mensen zonder psychische beperking vinden het soms moeilijk om "goed" te reageren op vrienden, collega’s of familie met een psychische beperking zoals bijvoorbeeld een depressie, burn out, borderline, PDD-NOS, etc.

Lidian Schalen van Indigo vertelt over wat de omgang met mensen met een psychische beperking zo speciaal maakt. Maatjes (deelnemers en vrijwilligers) vertellen wat het contact met elkaar zo waardevol maakt. Geïnteresseerden, mensen met een psychische beperking, mantelzorgers of toekomstige maatjes, zijn uitgenodigd om mee te praten over hoe men drempels kan verlagen, taboes kan doorbreken en contact kan maken. En vooral ook hoe onderhoud je een gelijkwaardig contact. Maatjes van elkaar zijn mensen met een psychische beperking en vrijwilligers die met elkaar sociaal contact onderhouden.

Aanmelden
Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl

 

 


Taboes doorbreken; omgang met een psychische beperking!