‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐P E R S B E R I C H T‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐

 

Lezing over het boek “Dank je lieve zus”

Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een lezing over het boek Dank je lieve zus - omgaan met erfelijke borstkanker, op dinsdag 19 april van 19.30-21.30 uur in het Toon Hermanshuis, Hoofdstraat 1 te Hoogeveen. De lezing wordt gegeven door schrijfster Rita van Maar.

In het boek en tijdens de lezing vertelt Rita over erfelijke borstkanker, wat doet dat met een patiënt en haar naasten. In haar boek beschrijft zij hoe ze voor haar zus heeft gezorgd en hoe ze met haar eigen twijfels en zorgen is omgegaan.

Rita de Maar over haar boek: “Ik ben werkzaam in de voedingszorg van een groot ziekenhuis. Ik heb veel contact met patiënten en wordt geconfronteerd met onzekerheden en angst van de patiënt. Toen mijn zus borstkanker en daarna eierstokkanker kreeg, had ik veel behoefte aan verhalen en ervaringen van naasten die in dezelfde situatie verkeren. Om hen te steunen schreef ik dit boek.”

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en na te praten.

Aanmelden
De lezing is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl


Lezing over het boek “Dank je lieve zus”