Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert voor vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties een rondetafelbijeenkomst over vrijwilligerswerk voor bewoners van het Asielzoekerscentrum en statushouders in de gemeente Hoogeveen. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 november van 19.30 – 21.00u in de Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12.

Met geduld en een goede voorbereiding is de kans op een goede samenwerking het grootst. Asielzoekers zijn een nieuw type vrijwilliger, velen zijn heel enthousiast en erg gedreven om aan de slag te gaan, maar de betekenis van vrijwilligerswerk is niet voor iedereen even duidelijk.

Omdat vrijwilligerswerk een leuke manier is om mensen te leren kennen, de taalvaardigheid te verbeteren en de Nederlandse cultuur meer eigen te maken, organiseren we een ronde tafelbijeenkomst over vrijwilligerswerk met asielzoekers en statushouders. Welke tips en adviezen kunnen organisaties elkaar geven om een succesvolle samenwerking tegemoet te gaan. Welke ervaringen zijn er reeds opgedaan? Wat wordt als lastig ervaren en wat kunnen oplossingen zijn.

Deze bijeenkomst valt samen met de kick off van het project Aan de Slag. VrijwilligersHoogeveen gaat zich actief bezighouden met het bemiddelen van asielzoekers en statushouders in de gemeente Hoogeveen conform de succesformules van Aan de Slag. Vrijwilligerswerk op wat voor manier dan ook is voor iedereen een gezonde manier om je tijd door te brengen, ook als het verblijf in Nederland van korte duur is. En een wederzijdse succeservaring kan leiden tot een vrijwilliger voor het leven!

Aanmelden
Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl

 

 

 

 

 

 

 


Vrijwilligerswerk voor asielzoekers en statushouders