De estafettestok Vrijwilligerswerk gaat nog steeds van hand tot hand. De Stichting Verenigde Verkeersregelaars Hoogeveen koos als volgende bestemming: HZVV, de Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging. De verkeersregelaars kozen voor de voetbalvereniging omdat vrijwilligerswerk in de sport nog niet aan de beurt is geweest in deze estafette en men veel waardering heeft voor de mensen die zich vrijwillig voor de sportvereniging inzetten. Aangezien de jeugd, en vooral de vrouwen in het voetbal de toekomst hebben, gaat de estafettestok naar de meisjesafdeling bij de jeugd van HZVV.

Meer dan voetbal alleen
De vrijwilligers waarmee wij om de tafel zitten, maken de slogan “Meer dan voetbal alleen” zeker waar: Jennifer Kampman is algemeen coördinator meisjes en houdt zich bezig met de organisatie rondom het groeiende aantal meisjesteams. Ze hebben tenslotte allemaal trainers, leiders, materialen en meer nodig. Maron van 19 jaar, is een van de jongste trainsters van de vereniging. Zij voetbalt zelf vanaf haar 5e jaar en is trainster van een van de meisjesteams onder 15 jaar. “Vanwege de opleiding Sport en Bewegen die ik volg, moet ik training geven. Ik heb eerst een jongensteam getraind, en nu deze meiden. Ik vind het hartstikke leuk om te doen en voor de meiden is het belangrijk dat er een leuke trainer op het veld staat. En ik doe het echt niet alleen omdat het voor mijn studie moet hoor.”

Anja is al 6 jaar leidster van een meisjesteam en heeft ook in het jeugdbestuur gezeten. “Al met al ben ik toch ook al zeker zo’n 12 jaar bij de vereniging betrokken. Het is leuk en gezellig en eigenlijk vind ik het heel normaal om te helpen. Zonder vrijwilligers kan het niet.” Jennifer vult aan: “Ik denk dat zeker de helft van onze leden zich wel op een of andere manier vrijwillig inzet voor de vereniging, maar we blijven ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het belang van vrijwilligers bij de club is heel groot. En als iedereen doet wat hij of zij heeft afgesproken, dan houden we met elkaar de club draaiende.” Iemand die daar zeker aan bijdraagt is Wiebe, na 20 jaar als actieve voetballer nu al 20 jaar als vrijwilliger betrokken. Het aantal taken dat hij verricht is te veel om op te noemen. Een echte clubman.

De vrijwilligers gaan met twee meisjesteams op de foto op het kunstgrasveld, nog net voordat de training begint. De jonge trainsters nemen de estafettestok in ontvangst. Bij het meidenvoetbal heeft HZVV inmiddels teams in de leeftijdscategorie MO17, MO15 en MO13 en voetballen er ruim 20 meisjes in diverse jongensteams.

Foto: Wim Knublauch van SVVH overhandigt de estafettestok aan de jonge vrijwillige trainsters van HZVV.

Estafettestok Vrijwilligerswerk naar jeugdafdeling HZVV