De estafettestok Vrijwilligerswerk heeft de tweede bestemming in 2018 gevonden: de werkgroep Steenbergerpark Leeft nam de stok over van Scouting Hoogeveen. Net zoals bij de Scouting, heeft ook de werkgroep Steenbergerpark behoefte aan mensen die het leuk vinden mee te helpen bij het organiseren van activiteiten.

Voorzitter a.i. Sjoerd Poppema (24) van Scouting Hoogeveen vertelt dat hij zelf al van kinds af aan betrokken is bij Scouting Hoogeveen, zoals veel van zijn jonge mede-vrijwilligers en leden. “Toch is het voor ons ook hard nodig dat er nieuwe mensen bij komen om al onze groepen te begeleiden. Het is echt niet nodig dat je ervaring hebt in de scoutingwereld: er zijn genoeg ervaren mensen om je wegwijs te maken. Als je maar enthousiast bent!”, aldus Sjoerd.

De werkgroep Steenbergerpark heeft als doel het Steenbergerpark leuk, levendig, veilig en leefbaar te houden voor iedereen die er fietst, wandelt, sport of speelt. Sinds 2014 hebben zij verschillende aansprekende activiteiten georganiseerd, zoals diverse keren een openluchtbioscoop en picknick in het park, maar ook een jaarlijkse spooktocht en bellenblaas XXL.

“Voor 2018 zijn de voorbereidingen voor bellenblaas XXL op 6 mei as. weer begonnen”, vertelt Carla Sloots, “en in september is er weer een bios in het park en eind oktober de spooktocht. Hedzer Noorderhaven vult aan: “wij werken veel samen met o.a. IVN, Scouting, de Smederijen en anderen en dat is denk ik ook de toekomst van alle vrijwillige inzet: samenwerken en elkaar versterken waar dat kan. Wij zijn maar met weinig mensen, hebben jonge gezinnen en doen dit er vrijwillig naast, omdat wij er plezier in hebben en het onze wijk ten goede komt. Maar vele handen maken licht werk, dus alle versterking, zeker ook van jongeren, juichen wij toe.” Wie hier enthousiast van wordt of een leuk idee voor een evenement in het Steenbergerpark heeft, kan contact opnemen met de werkgroep via e-mail: steenbergerpark@gmail.com of volg Steenbergerpark op Facebook: https://www.facebook.com/Steenbergerpark.leeft/

Foto: omringd door jonge scouts/vrijwilligers, in het midden Sjoerd Poppema (Scouting) overhandigt de etafettestok aan Hedzer Noorderhaven, Carla Sloots en Alma Heerenveen van de Werkgroep Steenbergerpark Leeft


Werkgroep Steenbergerpark Leeft ontvangt estafettestok