Met meer dan 35 standhoudende organisaties en meer dan 450 bezoekers was de Vrijwilligersmarkt in de Tamboer op zaterdag 6 oktober jl. succesvol te noemen. Een geanimeerd gesprek tussen jongeren uit Hoogeveen en burgemeester Loohuis over de toekomst van het vrijwilligerswerk en de rol van jongeren daarbij, krijgt zeker een vervolg.

De Vrijwilligersmarkt leek naadloos aan te sluiten op de warenmarkt buiten: vele bezoekers combineerden beide markten op de zonnige zaterdagmiddag. Hoogeveen Vervoert had het geluk zich buiten te kunnen presenteren, o.a. met hun bus. Overige organisaties waren in de hal en foyer van de Tamboer te vinden. Daar klonken geregeld gitaarklanken van Vibes en waren er drie zangoptredens van popkoor GAIA Anders.

Tussen de verschillende kramen waren AZC-bewoners druk met het aanbrengen van hennatattoos bij bezoekers en het schrijven van namen in het Arabisch, Chinees of Farsi. Zij hadden over belangstelling niet te klagen en ook de lekkere hapjes waren in een mum van tijd verdwenen.
Vele geïnteresseerde (potentiële) vrijwilligers wisten de weg naar verschillende organisaties te vinden en lieten zich informeren over de vrijwilligersvacatures die er zijn. Na de markt volgt meestal een nadere kennismaking en vervolgens invulling van een vacature.

Diverse bezoekers werden gespot tijdens hun zoektocht naar logo’s naar aanleiding van het vrijwilligers-logospel uit de Vrijwilligerskrant. De winnaars worden later deze week bekendgemaakt.

 


Vrijwilligersmarkt Hoogeveen trekt veel publiek