Vrijwilligerscollege organiseert een workshop “Rouwen is hard werken” voor vrijwilligers, mantelzorgers en belangstellende burgers. De workshop vindt plaats op maandag 29 oktober van 14.00-`16.00 uur Buurtcentrum Het Oor, Van Goghlaan 7.

Bij verlies kan je denken aan het overlijden van een naaste, een verbroken relatie (scheiding), een andere woonomgeving (verhuizing), een onvervulde kinderwens, ontslag op je werk of je moet vanwege gezondheid afscheid nemen van vitale functies die voorheen prima functioneerden, etc. Verlies kan zo ingrijpend zijn dat het je leven op zijn kop zet. Door verlies kan het gevoel ontstaan dat niets meer hetzelfde is.

Na verlies beland je in een rouwproces waarvan niet te voorspellen is hoe jij dit proces zal doorlopen. Deze workshop geeft de deelnemer inzicht en handvaten, hoe we zelf invloed op het proces kunnen uitoefenen.Rouwen is hard werken, het kost ongelofelijk veel energie en er bestaat geen standaard draaiboek voor. Aan het einde van een rouwproces voelen pijn en verdriet minder als je weer kan genieten zonder dat je je schuldig voelt.

Deelnemers aan dit Vrijwilligerscollege maken kennis met de “verlieskast”. Ook wordt aandacht besteed aan “diffuus” verlies en krijgen deelnemers handvaten hoe ze een balans kunnen vinden tussen rouw en geluk. Twee factoren die we gedurende ons leven bij herhaling veelvuldig aan de lijve ervaren!

Dit College komt tot stand met medewerking van Greet in ’t Veld, rouwbegeleidster. Greet heeft opleidingen gevolgd op het gebied van rouwbegeleiding en ruime ervaring in het ondersteunen van (groepen) mensen met rouw.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst is gratis bij te wonen, maar meld u zich wel even aan. Voor meer informatie kijkt u hier. Aanmelden kan telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via e-mail.

Foto: Greg Ortega / Unsplash


Rouwen is hard werken