De vrijwilligers van het pierenbadje in Krakeel kozen als volgende bestemming voor de estafettestok vrijwilligerswerk de vrijwilligers van de Landschapsbrigade Pesse. De overhandiging van de stok vond plaats op een zonnige ochtend bij het heidegebied Markegronden in Pesse, waar de groep aan het werk was. Frank Snippe van het pierenbadje vertelde dat zij de Landschapsbrigade hebben uitgekozen vanwege het feit dat zij zich, net als de vrijwilligers in Krakeel, inzetten voor de buitenomgeving. De brigade in de natuur, de vrijwilligers in het Sterrenpark en voor de leefbaarheid in de buurt.

Al vanaf 2011 is de groep van de Landschapsbrigade Pesse actief. Vijf leden zijn er al vanaf het eerste uur bij. Werkzaamheden die de groep uitvoert, zijn bijvoorbeeld het hooien van grafheuvels in Fluitenberg, het verwijderen van boompjes van een heideveld en het snoeien van struiken rondom de kikkerpoelen in Pesse. Landschapsbeheer Drenthe biedt de vrijwilligersgroep hier ondersteuning bij en zorgt voor het gereedschap. Ook heeft een van de vrijwilligers een cursus motorkettingzagen kunnen doen, zodat hij veilig met het gereedschap kan omgaan.

“Instructies voor onze werkzaamheden komen meestal van Landschapsbeheer Drenthe”, vertelt Friso Olnon, “en dan gaan we daarmee aan de slag. Het mooie van dit werk is dat het nooit af hoeft, we gaan gewoon verder bij waar we waren opgehouden.” De groep is het er wel over eens: het buiten zijn is ontspannend voor je hoofd, het is leuk met elkaar en het levert een fijn gevoel op, als je ziet wat we na een ochtend hebben gedaan. “Zonder de inzet van de meer dan 20 vrijwilligersgroepen in de gemeente Hoogeveen, zou het landschap er heel anders uitzien”, aldus Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe. “Dus wil je je inzetten voor de natuur en heb je groene vingers, of wil je die graag krijgen, dan ben je van harte welkom de Landschapsbrigade Pesse te komen versterken.” Kijk op www.vrijwilligershoogeveen.nl voor onze vacature.

Op de website van Landschapsbeheer Drenthe vind je meer informatie over de samenwerking met vrijwilligers: https://www.lbdrenthe.nl/informatie-voor/vrijwilligersfacilitering

Foto: Rianne Post

Estafettestok vrijwilligerswerk naar Landschapsbrigade Pesse