Na de uitreiking van het Kern met Pit-certificaat én de Taart van de Week, vielen de vrijwilligers van het Belevingsbos Noordscheschut nogmaals in de ‘prijzen’: zij ontvingen de nominatie voor de estafettestok vrijwilligerswerk van de Werkgroep Groen Fluitenberg. De overhandiging van de stok heeft kort geleden plaatsgevonden.

De werkgroep Belevingsbos is circa anderhalf jaar geleden gestart met het opknappen van het bestaande bosgebied aan de oostzijde van Noordscheschut. Met een groep van zo’n 15 vrijwilligers wordt hard gewerkt aan het realiseren van een belevingsbos waar de inwoners van het dorp lekker kunnen wandelen en genieten. Met ondersteuning van Landschapsbeheer Drenthe voert men een uitgebreid onderhoudsplan uit. Daar maken het zagen van bomen, snoeien van bomen en struiken, maar ook het aanleggen van bijvoorbeeld een educatief peuterpad, deel van uit. De essenziekte gooide de plannen wel wat overhoop, maar inmiddels zijn er al weer volop plannen voor o.a. de aankomende NLdoet-dag en werkt de groep goed samen met de 3 scholen in het dorp. “Het is leuk om ook kinderen bij de natuur te betrekken”, vertelt Paula Benjamins, van de werkgroep. “We hebben in het dorp best veel moeten uitleggen over wat we aan het doen zijn in het bos, maar inmiddels zijn de bewoners heel blij met hoe het bos opknapt.”

Roelof Timmerman van Groen Fluitenberg meldt tijdens de bijeenkomst graag nog even dat hij de Hoogeveners van harte uitnodigt het dorpsommetje Fluitenberg te komen bewandelen. Voor Landschapsbeheer Drenthe is het een plezier om met zulke enthousiaste groepen in Hoogeveen en de dorpen te werken.

Op de website van Landschapsbeheer Drenthe vind je meer informatie over de samenwerking met vrijwilligers: https://www.lbdrenthe.nl/informatie-voor/vrijwilligersfacilitering.


Belevingsbos Noordscheschut nu ook nog de estafettestok