Hoogeveen - Vrijwilligers van regionieuws Hoogeveen mochten zaterdag de estafettestok overnemen van werkgroep Belevingsbos Noordscheschut. Regionieuws Hoogeveen is voortgekomen uit voormalig Regio Hoogeveen. Op 1 mei 2018 wilde het bestuur van Regio Hoogeveen de stekker er uit trekken, maar een aantal enthousiaste vrijwilligers, waarvan enkele van het eerste uur wilden graag door. Zodoende is op 25 april 2018 Regionieuws Hoogeveen opgestart met een frisse blik op het verzorgen van lokaal nieuws uit de gemeente Hoogeveen. Binnen een week nadat het officieel was dat het ‘oude ‘Regio Hoogeveen zou stoppen was er een compleet nieuwe site gebouwd en kon Regionieuws Hoogeveen op 1 mei online.

Ondanks de kleine daling van lezers na de overname, zag Regionieuws Hoogeveen de afgelopen maanden de lezersaantallen weer met sprongen omhoog gaan en mag zich nu ook één van de grootste nieuwsaanbieders van de gemeente Hoogeveen noemen. Dit alles gebeurt door een groepje enthousiaste mensen. De vrijwilligersgroep bestaat uit drie bestuursleden en zeven redactieleden, die de site runnen naast hun eigen werk. Twee van hen zijn gespecialiseerd op het gebied van sport, één op misdaad en 112-meldingen en de Drentse column van Yvonne wordt natuurlijk door haarzelf bijgehouden. De anderen zijn algemeen inzetbaar en komen dus ook veelvuldig op verschillende evenementen. Maar gelukkig zien we hiernaast steeds meer (sport)verslagen, nieuws en aankondigingen vanuit Hoogeveen en buitendorpen in de mailbox verschijnen. 

Naast de grote groep leveranciers van (pers)berichten en (sport)verslagen is de groep momenteel dus erg klein en daarom zijn we hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor Regionieuws Hoogeveen. Een enthousiaste twintiger om de social media zoals Instagram en Twitch.tv bij te houden zou geweldig zijn, omdat deze toch vaak vergeten worden in de huidige redactie. Daarnaast zoeken we iemand die de Nederlandse taal perfect beheerst, om de persberichten over te lezen en correcties uit te voeren aan de stukken. Ook zoeken we nog redactieleden voor in de politieke en gezondheidscategorieën om daarin meer nieuws op de website te krijgen. Voor het Moviepanel zijn we momenteel ook op zoek naar een nieuw lid, om eens in de 6 weken op de donderdagavond naar de bioscoop te gaan om een film te recenseren. En daarnaast zijn we natuurlijk áltijd op zoek naar mensen die zich op andere fronten willen inzetten, want er is altijd wel werk te doen!

De redactie bestaat uit een groep mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, waardoor er een gezellige, informele sfeer hangt. We proberen innoverend te denken en zijn daarmee altijd bezig met een nieuwe uitdaging! Denk aan Twitch.tv, Instagram en Discord om de jongere generaties bij het lokale nieuws te betrekken. Of Linked In om de zakelijke advertenties uit te lichten. Daarnaast werken we graag samen met de diverse dorpswebsites en radio Hoogeveen om een zo breed mogelijke nieuwsite te zijn voor héél de gemeente Hoogeveen. Maar ook met lokale instellingen zoals De Tamboer, Het Podium en Vue om prijsvragen te organiseren, verslagen te maken van optreden of recensies te schrijven voor films. Een heerlijk afwisselende vrijwilligersbaan dus met erg veel vrijheid om dingen te ondernemen, nieuwe uitdagingen voor te stellen, verder te ontwikkelen en dat allemaal in een gezellige groep vrijwilligers die regelmatig bij elkaar komen tijdens de vergadering. En laten we de onkostenvergoeding en de aandragersvergoeding voor verkochte advertenties vooral niet vergeten, want daarmee krijg je de kosten er uit en kun je soms best een zakcentje bijverdienen! En professionele fotografen zijn natuurlijk altijd welkom om hun watermerk op hun foto’s te laten om op die manier reclame te maken en er zo nu en dan een leuke opdracht uit te slepen.

Regionieuws viert 1- jarig bestaan samen met lezers

Op 25 april bestaat Regionieuws Hoogeveen één jaar en dat zijn we natuurlijk van plan om te vieren met onze lezers en onze eigen redactie. Houdt dus de website goed in de gaten, want er staan een aantal leuke verrassingen te wachten!

Tekst: Martin Schonewille

Foto: Heleen Schonewille

 


Regionieuws Hoogeveen ontvangt estafettestok