Namens de werkgroep Hoogeveen van het Huus van de Taol werd de estafettestok vrijwillige inzet doorgegeven aan de vrijwilligers van de Vereniging Eetcafé voor mensen met een beperking. Op het terras van brasserie De Lekkernij in de Grote Kerkstraat, namen twee van de vrijwilligsters en kok Bas en eigenaar van De Lekkernij John Harold Smit, de ‘onderscheiding’ in ontvangst.

Het eetcafé bestaat inmiddels al zo’n 30 jaar. Het vindt 2 keer per maand plaats op de vrijdagavond in het Overschotje in Fluitenberg. Dat is de vaste locatie na eerder Skala en Het Podium. Gemiddeld zijn er zo’n 20 tot 30 aanwezigen, verstandelijk gehandicapten variërend in leeftijd van ca. 20 tot 70 jaar.
John Harold zorgt voor de maaltijd en er wordt gezellig en lekker gezamenlijk gegeten. Het is een heel sociaal gebeuren. Daarbij zijn altijd ongeveer vier vrijwilligers aanwezig voor de hand- en spandiensten, de bediening en ook om spelletjes te doen na het eten. Want ook dat hoort erbij. “Er zijn ongeveer 20 vrijwilligers voor het eetcafé en je draait minimaal één avond per maand van circa 18 tot 22 uur. Als je affiniteit met de doelgroep hebt, sociaal bent en een aanpakker, dan mag je onze groep zeker komen versterken.”

John Harold vertelt dat het eetcafé nog steeds een klein ‘potje’ heeft, voortgekomen uit de badeendenrace in 2015, maar dat nieuwe fondsen welkom zijn: “Daarmee kunnen we de bijdrage voor de deelnemers aan het eetcafé laag houden en blijft het voor iedereen betaalbaar. Wie een idee voor ondersteuning van dit mooie doel heeft, is welkom bij mij om het te bespreken. Om de maaltijden betaalbaar te houden heb ik goede contacten met verschillende marktkooplieden en de slager.”

Het eetcafé houdt in juli en augustus een zomerstop. Nieuwe deelnemers zijn daarna van harte welkom. Neem contact op met John Harold Smit via info@delekkernij.nl voor meer informatie.

 

Foto: Martin Schonewille


Estafettestok voor vrijwilligers Eetcafé mensen met een beperking