Vrijwilligerscollege organiseert ‘Een frisse blik op vrijwillige inzet’ op donderdag 17 oktober van 17.00 – 21.00 uur in Brede School De Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen.

Veel organisaties vinden het moeilijk om nieuwe vrijwilligers te vinden: “De nieuwe generatie heeft het te druk met studie, werken, gezinsvorming en de doorlopende druk van de maatschappij”. De vrijwilligersvacaturebank breidt zich explosief uit met nieuwe vacatures. De hoop is gevestigd op het blik vrijwilligers dat Vrijwilligers Hoogeveen in de kast heeft staan. Was het maar zo gemakkelijk…

Het is om die reden dat we een ‘frisse-blik-op-vrijwillige-inzet-bijeenkomst’ organiseren. De bijeenkomst zal niet alleen maar informatief en inspirerend zijn, maar zet deelnemers ook aan het werk om het eigen blik met vrijwilligers duurzaam te vullen! Een bijeenkomst die uitnodigt om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om nieuwe praktisch uitvoerbare ideeën ook uit te voeren. En om u in beweging te houden: in 2020 volgt deel 2 van ‘een frisse blik op vrijwillige inzet’. Deelnemen gaat u écht resultaat opleveren.

De frisse blik wordt georganiseerd speciaal voor coördinatoren en bestuursleden van maatschappelijke organisaties. De uiterste inschrijfdatum voor deelname is 13 oktober 2019.

Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen. Aanmelden is een voorwaarde i.v.m. de catering. Dit kan via de website, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via e-mail.


Vrijwilligerscollege: Een frisse blik op vrijwillige inzet