Samen zetten we de schouders eronder!

Update coronavirus Covid-19

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. Hierdoor moeten we onder andere wat meer omkijken naar elkaar.

Stichting Welzijnswerk Hoogeveen
Zeker in deze tijden kunt u als inwoner van de gemeente Hoogeveen een beroep doen op de SWW. Heeft u ondersteuning nodig, behoefte aan een praatje, hulp bij het structureren van de dag met kinderen thuis of een andere concrete of acute vraag? In samenwerking met verschillende vrijwilligersorganisaties gaan de medewerkers van SWW en de Smederijen aan de slag om u te ondersteunen. Klik hier voor een document met praktische tips en adviezen.

U kunt bellen met 0528 278 855, bij voorkeur op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur.
Mailen kan ook naar info@swwh.nl

In actie komen
In Hoogeveen wonen veel ouderen die nu vanwege het coronavirus minder bezoek krijgen en niet meer kunnen deelnemen aan activiteiten buitenshuis. Deze ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen, vooral als ze minder digitaalvaardig zijn.

Wat kunt u zelf doen?
Blijf bewegen, elke ochtend om 10.15 uur is er bijv. Nederland beweegt op NPO 1. Blijf op een andere manier bezig en actief: met lezen, puzzelen, handwerken of andere bezigheden die u binnenshuis kunt doen.

Bel vaker en langer
Hoe makkelijk is het om wat vaker te bellen of langer te bellen? Maak bijvoorbeeld gebruik van ‘video-bellen’ via Whatsapp, zodat u elkaar kunt zien. Of kijk samen naar een televisieprogramma en zet uw telefoon op luidsprekerstand. Zo bent u op afstand toch verbonden.

Schrijf kaarten en brieven
Veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten.

Heeft u ideeën? 
Maar er zijn natuurlijk genoeg andere ideeën. Deel deze en geef ze door.

Hulp aanbieden
De inwoners van Hoogeveen zijn zeer begaan met de medemens.
Er zijn allerlei initiatieven ontstaan op het gebied van ‘naoberschap’.praktisch

Wilt u uw initiatief ook doorgeven aan de SWW. Op deze manier kunnen de mensen die hulp nodig hebben beter gekoppeld worden aan het aanbod om te ondersteunen. Dank voor uw medewerking! 

20 maart 2020


Samen zetten we de schouders eronder!