IEDEREEN VEILIG
Actie: Aandacht voor huiselijk geweld
 
VICE Nederland, feministisch platform De Bovengrondse en Landelijk Netwerk Veilig Thuis slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor huiselijk geweld tijdens de coronacrisis.
 
We hebben een poster gemaakt om mensen op te roepen extra alert te zijn en melding te maken bij een vermoeden van huiselijk geweld. De poster kan door iedereen gedownload worden via deze link.
De oproep is om de poster uit te printen en op te plakken: thuis op je raam, in een flatgebouw of op het prikbord bij de supermarkt of apotheek in je buurt. Mensen die geen printer hebben kunnen de boodschap overnemen met een pen. Ook wordt opgeroepen om de afbeelding en boodschap te delen via sociale media.
 
Met deze campagne willen we mensen in een kwetsbare positie laten weten dat er hulp is, en omstanders oproepen om in actie te komen. We willen elkaar eraan herinneren dat we, ook hier in Nederland, extra alert moeten zijn – vooral voor de mensen voor wie #blijfthuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig.
 
Wil je helpen deze boodschap te delen via je platform, sociale kanalen en partners? In de bijlage vind je een digitale animatie om te delen op je social media kanalen. Je kan het bericht ook delen via de socials van @vicenl en @debovengrondse.

Aandacht voor huiselijk geweld