Handreiking Coronarichtlijnen voor vrijwilligersorganisaties 

Movisie en NOV hebben een handreiking gemaakt voor vrijwilligersorganisaties over het hanteren van de Corona-richtlijnen. 
Via deze link ga je direct naar de handreiking en naar de daarbij behorende toelichting.
Op de overzichtspagina vind je meer informatie over Corona en vrijwilligerswerk.

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen, daardoor kunnen vrijwilligersactiviteiten ook weer starten. Het is belangrijk dat organisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen en zelf keuzes maken hoe dat het best past bij de eigen mensen en activiteiten. Blijf daarover in gesprek!
Met deze handreiking kunnen vrijwilligersorganisaties protocollen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer een organisatie weer kan beginnen hangt af van het besluit van de overheid.
Hierbij is het erg belangrijk dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen. Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio's. Iedere veiligheidsregio zet zich in voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers van dat gebied. De veiligheidsregio’s vullen de maatregelen van de overheid in voor de regio en gemeenten. Deze kunnen veranderen, afhankelijk van de beslissingen van de Rijksoverheid. Kijk daarom regelmatig op de website van je eigen veiligheidsregio voor informatie over de voorwaarden van activiteiten of vraag het aan je gemeente.

 


Handreiking Coronarichtlijnen voor vrijwilligersorganisaties