Aan alle vrijwilligersorganisaties in Hoogeveen,

Over 1 maand (voor 1 juli aanstaande) moet je als vereniging of stichting voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR).

Wij adviseren alle besturen om kennis te nemen van deze wet en actie te ondernemen, voor zover dat nog niet is gebeurd. Zo voorkom je dat bestuursleden onverwacht te maken krijgen met vervelende aansprakelijkheidskwesties. Los daarvan: de wet is een verplichting.

Kennisnemen van alle eisen en manieren om eraan te voldoen, kan op een gemakkelijke manier. Via een stappenplan van wbtr.nl. Wij zijn partner geworden van dit initiatief. Met gebruik van de kortingscode VrijwilligersHoogeveenWBTR krijg je 50% korting. Kijk op https://wbtr.nl/partner/vrijwilligers-hoogeveen/

Ons advies: regel zaken op tijd, zonder dat het onnodig veel tijd en inspanning kost. Een deel van de verenigingen is al aan de slag gedaan. Volg hun voorbeeld; 1 juli is dichtbij!

Wil je meer weten? Op wbtr.nl staat meer informatie over deze wet.

AANRADER!
Op 16 juni organiseert De Hoogeveense Uitdaging van 15.00 tot 16.30 uur de gratis kennissessie Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. In samenwerking met notaris Dina van Linge van Van  Linge en Tillema Notarissen. Interessant voor verenigingen en stichtingen. Klik hier voor meer informatie en laat je goed voorlichten over de WBTR!


Nog 1 maand om je WBTR-verplichtingen te regelen