Bestuurders van vrijwilligersorganisaties zijn betrokken en bevlogen mensen. Zij zetten hun kennis en kunde met hart en ziel in. Bestuurswerk vraagt inzet en vooral ook tijd. Het is dan ook niet verrassend dat het vaak lastig blijkt om nieuwe bestuursleden te vinden. Hoe houd je bestuurswerk behapbaar en vooral ook leuk?!

Graag nodigen wij je uit voor het Webinar ‘Behapbaar Besturen’ met als spreker  Prof. dr. Lucas Meijs. Deze online training is bestemd voor bestuursleden van verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties. Laat je inspireren en uitdagen om het misschien nét even anders aan te pakken!

Prof. dr. Lucas Meijs
Lucas Meijs is hoogleraar Vrijwilligerswerk en strategische Filantropie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nederland is een vrijwilligersland, dat weet Lucas als geen ander. Hij kent de wereld, maar vooral ook de kracht van het vrijwilligerswerk. Hij kent ook uit eigen ervaring de dilemma’s en vraagstukken van vrijwillige bestuurders. Lucas schrijft en publiceert regelmatig over actuele zaken in het vrijwilligersveld. Dat doet hij in heldere en eenvoudige taal.

Wanneer:
Woensdag 21 juni 2023 van 19.30 - 21.30 uur.

Wat:
Onderstaande vragen komen aan bod tijdens het Webinar:

•             Hoe komen we aan meer bestuursleden? 

•             Wat kunnen we makkelijker maken aan de bestuurstafel?.        

•             Wat kun je als bestuur ‘weg organiseren” en/of wat kun je samen organiseren?

Wij organiseren dit Webinar in samenwerking met de andere Steunpunten Vrijwilligerswerk in Drenthe. Het aantal deelnemers is hierdoor, naar verwachting, groot. Tijdens het Webinar is het mogelijk vragen via de chat te stellen.

De belangrijkste vragen uit de chat worden gebundeld en besproken tijdens het Webinar.

Deelnemen aan het Webinar?
Je kunt je aanmelden tot 19 juni via deze link: Webinar Behapbaar Besturen
Na aanmelding ontvang je een mail met daarin een link om deel te kunnen nemen.

Kan je er niet bij zijn?
Geen probleem. Er worden opnames van het webinar gemaakt (deelnemers komen niet in beeld). De opname is later terug te vinden op de website van vrijwilligersHoogeveen.


Uitnodiging Webinar  ‘Behapbaar Besturen’ voor vrijwillige bestuurders