Het is zover! Sinds afgelopen vrijdag 1 december 2023 kunnen alle fantastische vrijwilligersorganisaties in Nederland deelnemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2024. Stuur een vlog van maximaal 1 minuut in waar je ingaat op de vraag: Wat maakt jouw vrijwilligerswerk zo mooi? Het draait om het delen van de passie en emoties die vrijwilligerswerk aanwakkert. De aanmeldingsperiode loopt tot en met 29 februari 2024.

Alle informatie is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl. We snappen dat een vlog maken niet voor elke organisatie een fluitje van een cent is. Daarom helpen we een handje.

Op vrijdag 15 december om 11 uur is er een Q&A sessie met film – en documentairemaker Ramon Masius en met Dante Pelk, van DWH Delft, de winnaar van vorig jaar. En op dinsdag 19 december van 19.30-21.30 uur is er een online workshop ‘vrijwilligers werven met je vlog’. Deze doen we nog eens over op dinsdagavond 23 januari zelfde tijd. Kans genoeg dus om een te gekke vlog te maken. De eerste 15 vlugge vloggers winnen sowieso een taart! En de 35 inzenders daarna krijgen het boeiende JamCultures spel* thuisgestuurd.

Wat kun je winnen?
Door jouw verhaal te delen, maak je als vrijwilligersorganisatie, bewonersinitiatief, of sportclub kans op de hoofdprijs van 15.000 euro! De tweede tot en met de zesde plaats worden beloond met een prijs van 2.000 euro. Bovendien maken maar liefst 80 organisaties kans op een prijs van 750 euro.

Behaal altijd winst
Organisaties kunnen hun deelnamevlog inzetten voor de eigen PR om bijvoorbeeld vrijwilligers te werven. In onze vlogworkshops leren we je je communicatiekracht te gebruiken. Dat is wat je nodig hebt om de aandacht te trekken van potentieel nieuwe vrijwilligers. Kijk voor de data op onze website www.vrijwilligersprijzen.nl.

Een boeiende documentaire
Als kers op de taart spelen de nummers één tot en met zes de hoofdrol in een documentaire. Deze genomineerden vol passie delen wat hen drijft in hun vrijwilligerswerk. Presentator Bas Westerweel gaat met hen in gesprek, en filmmaker Ramon Masius brengt in beeld hoe vrijwilligerswerk eraan toegaat. Deze bevlogen reportage speelt een cruciale rol bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar.

Categorieën
Nieuw dit jaar is dat je een vlog instuurt op een van de twaalf categorieën. We hebben een brede waaier aan categorieën waaruit vrijwilligersorganisaties kunnen kiezen. De categorieën omvatten onder andere Sport, Zorg en Hulp, Cultuur, kijk op www.vrijwilligersprijzen.nl voor de overige categorieën. Iedereen kan zich aanmelden voor één categorie naar keuze, zonder dat er een minimaal aantal deelnemers per categorie nodig is. Laat ons bij je aanmelding weten welke categorie het beste bij jouw vrijwilligerswerk past, en wij zorgen dat het klopt!

Eenvoudig meedoen
WhatsApp de vlog naar nummer 06 8351 5082 of e-mail naar vrijwilligersprijzen@nov.nl. Alle benodigde informatie, inclusief handige instructies voor het maken van een vlog, is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl.


Nationale Vrijwilligersprijzen 2024