Gratis workshop Samen in beweging
Vrijwilligerscolleges Hoogeveen biedt in samenwerking met Zorgpalet op 2 oktober a.s. een gratis workshop aan voor vrijwilligers/mantelzorgers die ouderen/patiënten begeleiden die moeilijk bewegen. In deze workshop leer je hoe je mensen aan de arm, per rolstoel of vanuit bed begeleidt op een manier die zowel veilig is voor degene die moet worden begeleid als voor de begeleider.

Wat leer je?
Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe je iemand helpt bij het opstaan uit een stoel, begeleidt naar de auto of begeleidt op de duofiets of in een rolstoel. De workshop gaat ook in op het belang van bewegen voor ouderen. Verder wordt er ingespeeld op de vragen van de deelnemers. De workshop wordt gegeven door een fysiotherapeut en een bewegingsagoog.

Zorgpalet is een stichting die diensten aanbiedt ten op het gebied van wonen en zorg, variërend van tijdelijke ondersteuning tot complexe zorg en behandeling.

Meer informatie en aanmelding
Deze workshop op 2 oktober a.s. duurt van 13.15 uur tot 14.15 uur en wordt gehouden in kerkgebouw De Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen. De workshop vindt plaats in de Kerkzaal. De ontvangst is vanaf 13.00 uur.

 

Aanmelden voor deze workshop kan via de Vrijwilligerscolleges Hoogeveen, via e-mail vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch 0528 278 855 (Inge Vegter, bereikbaar op maandag en woensdagochtend).


Workshop Samen in beweging