Historie & Toekomst
De Westerkim is opgericht in 1967 vanuit de toenmalige Hervormde Kerk. We zijn diep geworteld in de Hoogeveense samenleving. Vanuit onze christelijke identiteit willen we Hoogeveen ook in de toekomst meer dan ooit de kracht en het gezin laten ervaren.

Een gezin, wat merkt u daarvan?
Wij willen voor onze bewoners zorgen, zoals we dat ook zouden doen voor onze eigen vader en moeder. Dat bekent dat we liefdevol en met merkbaar respect met onze bewoners omgaan. En ook met elkaar als medewerkers en vrijwilligers overigens. Het betekent ook dat zij niet bij ons komen wonen, maar dat wij bij hen (of voor hen) komen werken. Zij zijn thuis, daar gaat het om.

Waarom doen we dat?
Veel zorg is vervreemd van mensen om wie het gaat. Wij zijn een christelijk huis en daarom willen we de warmte en veiligheid van een gezin centraal stellen in onze zorg. Persoonlijke zorg dus, vanuit de Bron van Liefde. We zijn ook een gezin met perspectief. Ons diepste verlangen is dat mensen die met ons in aanraking komen een bijzondere ontmoeting hebben, namelijk met de Vader van ons gezin.
Wilt u hier nog meer over weten? Vraag dan naar onze folder ‘Welkom Thuis’, daarin vertellen we nog wat meer over wat ons drijft.

Vrijwilligers
De Westerkim kiest er voor om haar vrijwilligers dat aan te bieden waar een vrijwilliger goed in is.
Deel uw talenten/passie/hobby met ons. Dat willen we graag. We willen dan samen met u kijken hoe we die kunnen inzetten. 
We hebben een groot aantal vacatures, daar kunt u ook op reageren.