Talentenjagers Hoogeveen is een plek waar..

Enthousiaste en gemotiveerde kinderen uit de gemeente Hoogeveen op de woensdagmiddag kennismaken met boeiende werelden. Je ontmoet mensen die interessante beroepen hebben en spannende dingen doen. Leren in de praktijk door te worden uitgedaagd, waar je nadenkt over je eigen toekomst en waar je ontdekt waar je goed in bent.

Talentenjagers Hoogeveen wil de horizon van kinderen verbreden door de wereld een beetje dichter bij te brengen. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen meedoen en inspirerende gastdocenten uit verschillende beroepen op educatief, technisch, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied ontmoeten, die vertellen over hun boeiende werkzaamheden.

De kinderen ontwikkelen zo nieuwe vaardigheden, maken kennis met allerlei beroepen en krijgen de kans een nieuw netwerk op te bouwen wat gunstig kan zijn voor hun toekomst. Ze worden bovendien gemotiveerd en gestimuleerd om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep en leren dat er meer is dan alleen het beroep van hun ouders en naaste omgeving. Dit kan ook net dat extra steuntje in de rug zijn voor kinderen met een bepaald talent om zich op hun eigen niveau verder te ontwikkelen.

Talentenjagers Hoogeveen verbreedt de horizon van de kinderen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en hun maatschappelijke positie verbeteren.

De bijzondere dingen die de kinderen meemaken bij Talentenjagers, worden natuurlijk gedeeld in de klas, maar ook thuis. Zo inspireert het ook klasgenoten, broertjes, zusjes en ouders.