Amsheerd is een woonvoorziening waar aan 27 ouder wordende bewoners met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning geboden wordt. Het is met name een goede woonplek voor hen die naast hun verstandelijke beperking ook te maken krijgen met de gevolgen van lichamelijke en geestelijke achteruitgang door het ouder worden. Het team is dan ook gespecialiseerd in deze problematiek en biedt naast ondersteuning ook zorg en verpleging.

De locatie bestaat uit drie etages, waar negen bewoners elk een eigen studio tot hun beschikking beschikken hebben. Gelegen aan elke huiskamer hebben wij een balkon met meer dan voldoende ruimte om in de zomer te vertoeven. Ook is er rondom het gebouw een belevingstuin aangelegd, groot genoeg om een klein wandelingetje te maken. Het grootste deel van de dag en avond vertoeven de bewoners in de gezamenlijke huiskamer, waar groepsgerichte ondersteuning plaatsvindt en er ook voldoende ruimte is om dagbesteding vorm te geven.

Medewerkers zijn altijd in de buurt van de bewoners, kleine administratieve taken kunnen medewerkers op de huiskamer verrichten. Voor het team is ook een kantoor beschikbaar waar zij taken kunnen verrichten die niet in de huiskamer uitgevoerd kunnen worden. Afhankelijk van de mogelijkheden van onze bewoners bieden wij voor de meesten dagbesteding op locatie maar een kleine groep  gaat naar de nabijgelegen Wendakker.