Woonzorgcentrum Beatrix is onderdeel van de Noord Nederlandse Cooperatie van Zorginstellingen U.A. (NNCZ). De NNCZ is beheerder van verschillende woonzorgcentra in Noord Nederland waartoe ook het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen en Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren behoren.

Behartigt gezamenlijke doelen
De NNCZ maakt nauwe samenwerking mogelijk tussen de verschillende instellingen en behartigt gezamenlijke doelen. Met het streven naar optimalisatie in kennisdeling en efficiëntie, realiseert de NNCZ een algehele kwaliteitstoename voor alle aangesloten woonzorgcentra. Het unieke in dit streven is dat daarbij altijd de eigen identiteit en herkenbaarheid van de verschillende aangesloten zorginstellingen in het oog gehouden worden.

Wijkgericht
Kwalitatief hoogstaande zorg en het welzijn van de oudere mens staan bij de NNCZ op de eerste plaats. In de visie zijn daarbij aantrekkelijke appartementen, kleinschalige woongroepen en uitstekende algemene voorzieningen onontbeerlijk. Net zoals sociale aansluiting bij de omgeving, activiteiten gericht op contacten en zelfredzaamheid. Samenwerking is hierbij dan ook essentieel. De NNCZ richt zich op de zorg in wijk of buurt en de instanties en willen deze daarmee een integraal onderdeel laten zijn van die gemeenschap. Altijd dichtbij, herkenbaar en van hoge kwaliteit.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze bewoners. Vrijwilligers kunnen de bewoners net dat beetje extra aandacht geven. Op meerdere manieren zetten vrijwilligers zich in voor Woonzorgcentrum Beatrix. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

Receptiewerk

Assisteren op huiskamers/dagverzorging

Begeleiden bij activiteiten

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Misschien heeft u zelf nog leuke ideeën.