Een stichting die sport en spel aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking.
Bij Phihezo kan men de volgende sporten beoefenen: Wandelen, Fietsen, Volksdansen, Gymnastiek, Spinning, Bowlen en Zwemmen.
Phihezo doet mee aan wedstrijden: regionaal, landelijk en zelfs over de grens. Een deel van onze sporters heeft naast een verstandelijke beperking ook een visuele beperking (blind of slechtziend) waardoor wij veel vrijwilligers nodig hebben.

De stichting bestaat uit 5 zelfstandige secties met een algemeen bestuur.
Het doel is het organiseren van sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap waarbij ontspanning en plezier voorop staan. Rond 2000 zijn we begonnen met prestatiegericht zwemmen. Sindsdien nemen we regelmatig deel aan de Special Olympics.

Korte geschiedenis

Phihezo is ontstaan uit een initiatief van een paar medewerkers van de "Centrale Werkplaats" nu Alescon. Zij wilden mensen die de hele dag zittend werk deden in beweging krijgen en dat is zondermeer gelukt. Dit begon al in 1965 en een aantal jaren later is dit initiatief overgenomen door drie ouderverenigingen: 'Philadelphia', 'Helpt Elkander' en 'Zorgenkind', die zo door hun beginletters ook de naam vormden: PHIHEZO.
In 1976 werd de Stichting Phihezo geboren en die is inmiddels uitgegroeid tot een, zeg maar, "multi sportclub" met ongeveer 150 sporters en zo'n 150 vrijwilligers.